es vedra > beroemd orientatiepunt en mysterieus rotseiland
IBIZA BEZIENSWAARDIGHEDEN  es vedra > beroemd orientatiepunt en mysterieus rotseiland
ES VEDRA
Beroemd OriŰntatiepunt en Mysterieus Rotseiland

Het kleine, maar beroemed, eiland 'Isla Es VedrÓ' en haar kleinere zusje Es Vedranell, zijn gelegen voor de zuid-westelijke kust van Ibiza, en maken deel uit van het Cala d'Hort natuurgebied en zijn beide zeker een bezoek waard. Es VedrÓ is een monumentale, 413 m hoog, rotsachtige bergspits, voornamelijk bestaande uit krijt of kalksteen uit het Mesozo´cum, die abrupt oprijst uit de Middellandse Zee, voor de zuidwestkust van Ibiza, vanwaar het zichtbaar is in de hele Pityusic archipel.
Es Vedra, in ge´soleerde ligging, is onbewoond en verboden gebied voor het publiek, en huisvest een ondersoort van: de Ibiza muurhagedis, Podarcis pityusensis, die er met hun diep blauwe lijf en gele rug totaal anders uitzien dan op andere eilanden, evenals een kolonie van Eleonora valken, bedreigde roofvogels, en de overblijvers van een kleine kolonie van een ondersoort van wilde geiten.
Es VedrÓ wordt omgeven door een aantal mythes en sterke verhalen. Er wordt o.a. gezegd dat het eiland een intensieve spiralende energie heeft en tot landingsplaats zou dienen voor buitenaardse beschavingen.
Feit is dat dit mysterieuze rotseiland de derde meest magnetische plek op onze planeet is (na Noordpool en Bermuda Driehoek), en een sterke straling uitgeeft waardoor kompassen op hol kunnen slaan.
In de haven van San Antonio, en in andere havens, zijn boten beschikbaar voor onvergetelijke excursies naar dit mystieke eiland

Ibiza 4 all, Ibiza Bezienswaardigheden | Alles over de toeristische attracties en bezienswaardigheden van Ibiza.
ę 2006 - 2019 ibiza4all.org