formentera > ongerept zustereiland van ibiza
IBIZA BEZIENSWAARDIGHEDEN  formentera > ongerept zustereiland van ibiza
FORMENTERA
-
Prachtig, ongerept zustereiland van Ibiza -

Dit mooie, ongerepte zuster eiland van Ibiza heeft een prachtige kustlijn met fantastische, witte zandstranden en zeer helder water, die je echt één keer in je leven gezien moet hebben. In 2016 werd Playa de Ses Illets gekozen tot beste strand van Europa, terwijl het voor de kust gelegen eilandje S'Empalmador beroemd is om de prachtige zonsondergangen.
Het kleine eiland Formentera, werd samen met Ibiza in 1999 uitgeroepen tot werelderfgoed, en trekt vandaag de dag de aller-rijksten van deze planeet, maar heeft nog steeds de 'echte hippie-gevoel'.
Bezoek de dorpjes Sant Francesc Xavier, Sant Ferran de ses Roques, El Pilar de la Mola en La Savina, en bekijk de 5 achttiende eeuwse verdedigingstorens, de gerestaureerde windmolens: Moli d'en Teuet, Moli d'en Jeroni, Moli d'en Mateu en Moli de La Mola, de vuurtoren van Far de la Mola en een aantal interessante historische bezienswaardigheden.
Formentera, alleen bereikbaar per boot, is een uitstekende bestemming voor een volledige dag excursie vanuit Ibiza, door middel van een heerlijke boottocht.


Ibiza 4 all, Ibiza Bezienswaardigheden | Alles over de toeristische attracties en bezienswaardigheden van Ibiza.
© 2006 - 2019 ibiza4all.org