ibiza bezienswaardigheden | alles over de toeristische attracties en bezienswaardigheden van ibiza
IBIZA BEZIENSWAARDIGHEDEN  ibiza bezienswaardigheden | alles over de toeristische attracties en bezienswaardigheden van ibiza


IBIZA BEZIENSWAARDIGHEDEN
Alles over de toeristische attracties en bezienswaardigheden van Ibiza

Er zijn veel interessante plaatsen de moeite waard om te bezichtigen op dit prachtige eiland, je vindt ze hier op een rij:

Sant Josep de sa Talaia
, de grootste gemeente van Ibiza, beschikt over indrukwekkend natuurschoon, vele prachtige stranden, baaien en eilandjes, die beschermd worden in de natuurparken van Cala d'Hort (incl. Salines Nature Park met zijn posidonia velden) Cap Llentrisca en Sa Talaia (de hoogste berg van het eiland) en de Natuurreservaten van Es Vedra, Es Vedranell en de Illots de Ponent met als beroemde bezienswaardigheid. rotseiland Es Vedrŕ.

De gemeente Santa Eulŕria des Riu, was in het verleden, was een belangrijk agrarisch gebied, vanwege het stroomgebied van de enige rivier van Ibiza, met de resten van een Romeins aquaduct ten dienste van de historische viskwekerij in s'Argamassa. De hoofdstad, het mooie mini-stadje Santa Eulalia, wordt overzien door de Puig de Missa, een prachtige 16e eeuwse verdedigingskerk, gebouwd 52 m boven de zeespiegel, en zeker een bezoekje waard vanwege het fantastische uitzicht en de unieke schoonheid. Verder vindt je er een aantal charmante dorpjes, markten en historische witte kerkjes en vele mooie stranden.

Sant Antoni de Portmany heeft een prachtige baai mét haven, genaamd 'Port Magnus' (Great Harbour), die onlangs veranderde in een ultra-moderne haven met mooie boulevard, en hoewel al lang bekend bij veel van de bezoekers van het Westend, een berucht Brits uitgaansgebied, zal ook verdere het nachtleven van San Antonio snel upgraden naar een geheel nieuw niveau, maar natuurlijk kent de gemeente San Antonio ook vele historische plaatsen.

Sant Joan de Labritja is de minst bevolkte gemeente Ibiza met voornamelijk landelijke gebieden een groot deel afhankelijk van de landbouw is ook de thuisbasis van de kleine bergketen Es Amunts die wordt beschermd vanwege de unieke flora en fauna, verdedigingstoren van Balanzat, de grotten van Cova Marçŕ en de archeologische site in Cova Es Culleram die Ibiza's belangrijkste bewijsstuk van het Fenicische verleden bewaren: de godin Tanit. Met haar steile kusten met hoog opstijgende kliffen, dichte dennenbossen en groene velden met terrassen en torrents is San Juan nog ongerept en een hemel op aarde voor hen die graag wandelen en diegenen die wanhopig op zoek zijn naar rust en stilte in een landelijke omgeving.

Ibiza-stad of Vila (d'Eivissa), gemeente en tevens hoofdstad, en meest dichtbevolkte gebied van het eiland, is verdeeld in twee onderdelen: de oude bovenstad of Dalt Vila, gebouwd op een kleine berg aan zee, en het moderne deel, met de naam Eixample (de uitbreiding).

Voor mensen die ervan houden om locaties van architectonisch, cultureel, historisch, menselijk, of religieus belang te bezoeken, bied het eiland Ibiza de volgende mogelijkheden:

- Ibiza’s oude stadskern, Dalt Vila, gebouwd in 1554, wordt omgeven door verschillende historische muren, waarvan sommigen slechts voor een gedeelte uitgegraven zijn. De indrukwekkende muren, die vandaag de dag nog zichtbaar zijn, werden in de 16e eeuw gebouwd door de Italiaanse architect Calvi. Deze muren werden destijds zo stevig geconstrueerd dat het tegenwoordig 1 van de 2 overgebleven forten in Europa is die zijn complete originele structuur behouden heeft.

- De haven van Ibiza-stad - La Marina, is in de winterperiode een rustige en vredige plaats terwijl dit in het hoogseizoen dé plaats is om, te zijn en om gezien te worden. Vanaf zonsondergang is dan de promenade langs de haven een plaats waar mensen flaneren of op een terrasje zitten en overleggen waar ze dit keer de nacht zullen doorfeesten. Drag queens kiezen deze promenade sinds jaar en dag om gezien te worden.

- In de haven van Ibiza, is het onmogelijk om Corsair Obelisk, het enige standbeeld ter wereld ter ere van piraten, over het hoofd te zien. Deze piraten speelden een zeer belangrijke rol in de geschiedenis van Ibiza.

- Verschillende grotten, verspreid over het eiland, waaronder de grootste en bekendste Cova des Culleram, ontdekt in 1907 en Caves Can Marca, meer dan 100.000 jaar oud, Ses Fontanelles Caves met overblijfselen van eeuwenoude schilderingen, Es Cuieram Cave, gewijd aan de godin Tanit, en Santa Caves Ibiza bevat stalactieten.

- De Puig des Molins Nekropolis een van de grootste, en best bewaard gebleven, ondergrondse graftombes in de wereld, hier achtergelaten door de Phoeniciers en Cova de ses Llegostes, een natuurlijke grot verbonden met de zee, waarin zich tegenwoordig een zee aquarium bevind.

- Las Salinas - de zoutvlakten van Ibiza, die van enorm belang waren voor ibiza tijdens de Middeleeuwen, en tegenwoordig een belangrijk natuurreservaat is en toevluchtsoord voor allerlei soorten vogels, waaronder flamingo’s.

-  De authentieke dorpjes, San Jose, Santa Gertrudis, San Rafael en San Carlos met hun mooie historische finca’s - originele boerderijtjes met extreem dikke muren die perfecte bescherming tegen de hete zomers gaven - en helemaal wit geschilderd, zoals men dat vroeger al deed.

- Hippiemarkten, die regelmatig gehouden worden, en waar de hippies, die eens neerstreken op dit mooie eiland, tegenwoordig hun kunstnijverheid en ambachtelijk gemaakte artikelen aan de man brengen, en bezoekers een genoeglijke dag bezorgen.

- Ruige kliffen, mooie, onbewoonde, kleine eilandjes zoals Es Vedra, Es Vedranel, Canjaro en Espalmador, die alleen per boot bereikaar zijn.

- De vuurtorens van Ibiza, in het bijzonder die van Botafoc - Faro de Botafoc, zijn beroemd vanwege het fantastische panorama uitzicht dat ze verschaffen.

- Rond 1880 werd in Ses Salinas, op Ibiza, de eerste windmolen gebouwd, en uiteindelijk werden het er wel 180 verspreid over het eiland. De meeste zijn inmiddels vervallen maar een aantal werden gerestaureerd en zijn inmiddels door UNESCO tot Beschermd Werelderfoed verklaart zoals Molí den Toni Joan, Molí des Porxet en Molí des Puig den Valls, die symbool staan voor de kenmerkende de Baleaarse landelijke architectuur.

-  Ses Feixes - Beschermd wwiatergebied met grote diversiteit aan flora en fauna en tevens een belangrijk overblijfsel van een traditioneel Moors irrigatiesysteem.

Om de meeste van deze bezienswaardigheden te bezoeken zult u wel een hele dag moeten uittrekken. Bovendien zijn ze veelal in de rustiger, landelijke gebieden gelegen, die op zich al een bezoekje waard zijn. Ook gaat er vaak een gezonde wandeling mee gepaard zodat u ondertussen rustig van heht prachtige landschap en de omgeving kunt genieten.
Geniet op Ibiza, maar zorg ervoor om buiten het zonnebaden, het nachtleven en 't feesten in de clubs, ook vooral eens de tijd te nemen om de bezienswaardigheden van dit magische eiland, met haar roemruchte historie, te bezoeken.

Ibiza 4 all, Ibiza Bezienswaardigheden | Alles over de toeristische attracties en bezienswaardigheden van Ibiza.
© 2006 - 2019 ibiza4all.org